Hjem Projekter Projekt - Ordet og Israel Bliv partnermenighed for “Yad va Lev”
Bliv partnermenighed for “Yad va Lev”

Projekt: OOI-1

Behov for hjælp
Kirken har et generelt ansvar for at række ud til det jødiske folk. Men også i Israel er der befolkningsgrupper, som er særligt udsatte. Ca. 1,5 millioner israelere lever under fattige forhold. Disse mennesker har på en særlig måde brug for hjælp!

Det gør Ordet og Israel
Som et svar på en del af den sociale nød, der er i Israel, har Ordet og Israel etableret et hjælpearbejde ved navn Yad va Lev. Yad va Lev betyder ”Hånd og Hjerte” og er Ordet og Israels socialt/diakonale hjælpearbejde i Israel. Arbejdet i Yad va Lev består især af mindre lejlighedsistandsættelser blandt nogle af Jerusalems fattige og praktisk hjælp til forskellige institutioner og projekter.

Senior-Yad-va-levI kan være med
I kan som menighed blive partnermenighed for Yad va Lev og støtte arbejdet økonomisk. I gennemsnit koster det 1000 kr. i materialer at sætte en lejlighed i stand. Dertil kommer brug af arbejdskraft mv.

Ordet og Israel tilbyder
Til partnermenigheder, som vil støtte arbejdet med et fast årligt beløb over tre år, tilbyder Ordet og Israel, at menigheden kan komme helt tæt på arbejdet, ved at ansatte, frivillige og tidligere volontører kan komme ud og besøge menigheden 6 gange i løbet af tre år, dels med et undervisningsforløb om Israel, dels med information om arbejdet.

Et undervisningsforløb kan fx se således ud:
1. samling: Israel – Guds redskab
2. samling: Israel – en opgave for kristne
3. samling: Jesus var jøde
4. samling: De første kristne – messianske jøder
5. samling: Profetierne om Israels fremtid
6. samling: Israel og Jesu genkomst

I løbet – eller ved afslutningen – af et partnermenighedsforløb er Ordet og Israel gerne behjælpelig med at arrangere en menighedsrejse til Israel med mulighed for at opleve noget af arbejdet.

Kontakt: Projektkoordinator Ellen Hessellund Mikkelsen ellenhessellund@ordetogisrael.dk

OI_logoOrdet og Israel
Viby Center 26 • 8240 Risskov