Hjem Kirke til Kirke Nye volontører på vej
Nye volontører på vej

I løbet af efteråret udsender Kirke-til-Kirke fire nye volontører.
Læs her om de projekter de skal deltage i.
Mere information om volontørerne følger.

maja-og-matildeMatilde Have Kallesøe og Maja Lund Jensen
Volontørerne udsendes af Brødremenighedens Danske Mission til at arbejde i Brødrekirken i Tanzania. De skal bo i en lille landsby – Kipili – der ligger helt ned til Tanganyikasøen. Arbejdet foregår bl.a. i en Cheke Chea, som sammenlignes med en børnehaveklasse.
Dagen begynder med morgenmad og oplæring i almindelig hygiejne. Derefter står der leg, undervisning og bibelfortælling på programmet.
Børnene har stort behov for, at der er nogle unge, der er til stede. Mange børn oplever kun marginal omsorg fra forældre og andre voksne. Behovet er stort, og
volontørerne kommer virkelig til at gøre en forskel!
Derudover kan volontørerne blive engageret i andre dele af Brødrekirkens arbejde, ligesom det ikke er utænkeligt, at de kommer til at hjælpe de unge mænd på snedkerskolen med fx undervisning i engelsk og it.

agnete-emmaAgnete Rix Wad og Emma Aninne Bjerre

Volontørerne udsendes af Mission Afrika til den lutherske brødrekirke i Cameroun. Her skal de dels arbejde med at udvikle kirkens gadebørnsarbejde og undervise på kirkens skoler, samt besøge forskellige af kirkens menigheder.
Emma og Agnete skal hjælpe kirken med at lave beskrivelser af alle gadebørnene, så den kan hjælpe dem til en bedre fremtid. Derudover skal de hjælpe drengene med at få skabt nogle gode og stabile rammer i deres nye hjem, samt bidrage til gode aktiviteter for dem.
Kirken har i de senere år haft en stor vækst, og Emma og Agnete skal senere besøge nogle af de nye menigheder i storbyerne i det sydlige Cameroun, og her undersøge hvordan det er at være ung og kristen i storbyen og hvordan kirken henvender sig til de unge. Desuden forholder de sig til kirkens tilgang til religionsmøde og fattigdomsbekæmpelse.
Følg Agnete og Emma på deres webblog: https://rixwad2.wixsite.com/cameroun