Hjem Projekter Projekt - Brødremenigheden Præsteuddannelse i D. R. Congo
Præsteuddannelse i D. R. Congo

Projekt: BDM-2

Brødrekirken i D.R. Congo har ca. 15.000 medlemmer, der betjenes af ca. 20 præster og ca. 51 evangelister og ledes fra hovedkvarteret i byen Mwene-Ditu, centralt i landet. Afstanden til de enkelte kirkedistrikter er stor – helt op til 1.000 km. Det er af afgørende betydning for den hurtigt voksende Brødrekirke, at der bliver uddannet flere præster.

Borgerkrig, fattigdom og mangel på uddannelse præger befolkningen i det enorme land med 65 mill. indbyggere. Derfor er Brødrekirken i D.R. Congo helt afhængig af støtte fra BDM til opbygning af sundhed, skoler og ikke mindst kirke og præsteuddannelse. Projekt Præsteuddannelse i D.R. Congo
De lokale Brødremenighedskirker betjenes almindeligvis af evangelister. En ordineret præst kommer forbi nogle gange i løbet af året og forretter gudstjenester med dåb og nadver, samt undervisning og tilsyn.

BibelI 2008 påbegyndtes en selvstændig præsteuddannelse i D.R. Congo med grundlæggelse af et teologisk fakultet. Brødrekirkens leder, pastor Br. Tshimanga fortæller: ”Uddannelsen foregår på Willsamal University i byen Mwene Ditu. Studenterne er meget ivrige med studierne. Men økonomien er et problem. Rejsen til universitetet er dyr; der er ikke råd til petroleumslamper, så studenterne kan læse om aftenen; lærerne får så ringe løn, at de må arbejde ved siden af; der mangler teologisk litteratur og lokalerne er mangelfulde.” Med andre ord et krævende projekt, som allerede er til stor velsignelse i den lokale kirke!
BDM er med i opbygningen af Brødrekirken i D.R. Congo og støtter naturligvis også etablering og drift af præsteuddannelsen på alle måder. Her er der først og fremmest brug for økonomisk støtte – og forbøn! Derfor håber vi, at du vil være med til at give unge i Brødrekirken i D.R. Congo muligheden for en teologisk uddannelse og på den måde også være med til at understøtte en ung og svag kirke.

Projektet koster: For kr. 24.000 kan en ung få en teologisk uddannelse og blive præst – eller fire unge kan studere ét år på det teologiske fakultet i Mwene-Ditu.

Der kan støttes med: Større eller mindre beløb til dækning af kost og logi for kommende præster.

BDM_logoBrødremenighedens Danske Mission
Nørregade 14 • 6070 Christiansfeld