Hjem Missionsselskaber Danmission – en del af Folkekirkens arbejde i udviklingslandene
Danmission – en del af Folkekirkens arbejde i udviklingslandene

Danmission – en del af Folkekirkens arbejde i udviklingslandene

0

danmission-logoDanmission er en selvstændig missionsorganisation forankret i folkekirken
Danmissions kald er at deltage i Guds mission gennem to selvstændige hovedopgaver der ikke kan sammenblandes, ikke kan skilles ad og ikke kan erstatte hinanden:
1.At styrke kirkens forkyndelse så evangeliet høres og mennesker rodfæstes i kristen tro.
2.At tjene medmennesket og samfundet så alle kan leve et værdigt liv i fred og i et retfærdigt samfund.
Grundlaget for disse to opgaver finder vi i det dobbelte kærlighedsbud hvorfor arbejdet altid relaterer både til Gud og mennesker.
Danmissions historie går tilbage til 1821 og vi arbejder for at styrke den globale kirke, bekæmpe fattigdom og skabe fred og forståelse gennem dialog. Vi er tilstede i 12 lande i Asien, Afrika og Mellemøsten samt i Danmark.
Danmission har tre hovedarbejdsområder:

boxKIRKE-416x416Danmission støtter lokale kirker i deres indsats for at dele evangeliet. Vi uddanner kirkens folk, så kirkerne bliver stærke både teologisk og administrativt. Og vi hjælper med at knytte bånd – fx venskabsmenigheder mellem folkekirken og kirker ude i verden

boxDIALOG-416x416Dialog indgår i vores fattigdomsbekæmpelse, men Danmission arbejder også direkte med dialog og konfliktmægling i religiøse konflikter. Særlige dialog-arbejdsgrene er IKON, Det Arabiske Initiativ og Mødestedet i København

boxFAT-416x416Danmission arbejder for at opbygge og styrke civilsamfund gennem fremme af dialog, udvikling og marginaliseredes rettigheder. Vi tager fat på de grundlæggende årsager til fattigdommen og arbejder for at styrke lokale samfund, så de bliver i stand til at deltage i og forbedre deres samfunds beslutningsprocesser og levevilkår. Det gør vi ved at udvikle, støtte og uddanne lokale organisationer og borgere, så de sættes i stand til selv at forandre og præge deres lokalsamfund.

 

Aktuelle projekter:
DAN-1: Danmission Fremtidsbørn – Gør verdens børn til Fremtidsbørn …… læs mere
DAN-2: Styrk kirken i Cambodja……. læs mere


Danmission
Strandagervej 29 • 2900 Hellerup
Tlf.: 3962 9911 • www.danmission.dk