Hjem Projekter Projekt: Israelsmissionen Immanuelkirken i Tel Aviv
Immanuelkirken i Tel Aviv

Projekt: ISM-2

Immanuelkirken er en international menighed, som har troen på Jesus som eneste fællesnævner. Det er en kirke, der ligger et sted, hvor den kristne tro generelt møder modstand, og en af kirkens vigtigste opgaver er derfor at skabe et positivt møde mellem jøder og kristne.

Blandt menighedens medlemmer er ambassadører, studerende, immigranter og afrikanske flygtninge. Alle sociale lag er at finde på samme kirkebænk. Menigheden i Immanuelkirken er et mikrokosmos af Guds store menighed.

Gennem gudstjenester og aktiviteter forsøger menigheden at give evangeliet om jøden Jesus krop og sprog i en kontekst, hvor modstanden er stor og uvidenheden endnu større. Det gør den for eksempel ved at engagere sig diakonalt i blandt andet et værested for prostituerede eller et projekt for arabiske børn på Vestbredden. Kirken et også kulturelt mødested, hvor mange jøder gennem koncerter og andre arrangementer får et nyt syn på, hvem Jesus er. Kirken har også et åbent og socialt ungdomsarbejde, hvor lokale israelere og arabere kan mødes med internationale studerende.

Immanuelkirken er en luthersk menighed i Tel Aviv og den eneste protestantiske kirke i hele området. Den er bygget for mere end 100 år siden af tyske pilgrimme, men bygningen har siden staten Israels oprettelse i 1948 tilhørt Det Lutherske Verdensforbund, og menigheden støttes af blandt andet den norske og den danske Israelsmission. Foruden den lutherske menighed bruges kirkens lokaler også af en arabisk, to russiske, en koreansk og en ghanesisk menighed.

Den lutherske menighed samles om lørdagen. Dog er der også engelsksproget gudstjeneste om søndagen. Halvdelen af menigheden er lokale israelere og den øvrige halvdel er fra hele verden. Ved gudstjenesten pinsedag var ikke mindre end 26 modersmål repræsenteret blandt dem, der deltog.

Immanuelkirken2

Et samarbejde med Israelsmissionen og Immanuelkirken kan indebære

• At adoptere Immanuelkirken som venskabsmenighed og skabe udveksling, forbøn og økonomisk støtte til kirken
  • Besøg i Danmark fra Immanuelkirken for at lære hinanden at kende og inspirere på tværs
  • Besøg i Israel fra Danmark – kombineret med en studierejse til Israel
  • Sende volontører til menigheden eller til det diakonale arbejde

Skriv til os på kontor@israel.dk for at høre mere.

Israelsmis_LogoIsraelsmissioenen
Katrinebjergvej 75 • 8200 Aahus N