Hjem Kirke til Kirke De nye volontører er i arbejde i provstierne
De nye volontører er i arbejde i provstierne

I efteråret 2018 udsendte Kirke til Kirke fire nye volontører.

Volontørerne er til rådighed for besøg i perioden januar – februar – marts 2019
Se kontaktoplysninger her!

Læs her om de projekter, de har deltaget i.

Anton Kiel Kviesgaard og Marcus Taulborg udsendes af Promissio til at arbejde for Den Lutherske Kirke i Etiopien.
De skal bo i landets hovedstad; Addis Ababa, hvor de henholdsvis skal arbejde på ”My Sister’s Daycare”, en hjælpeorganisation som tilbyder enlige, trængte mødre en gratis etårig uddannelse. Her kan de komme med deres børn, mens de selv modtager undervisning. Anton og Marcus skal stå for børnepasning og have samtaler med kvinderne.

Derudover skal de være frivillige på Mekane Yesus-kirkens seminarium, hvor de skal stå for engelske samtalegrupper for teologistuderende.

Endelig kommer Anton og Marcus til at være involveret i andre af kirkens aktiviteter, og kommer til at være en del af en lokal ungdomsgruppe på Mekanissa i Mekane Yesus-kirken.

Anton og Marcus brænder begge for mission, og glæder sig til at møde mennesker i Etiopien såvel som i Danmark, når de rejser rundt i landet og fortæller om deres oplevelser. Derudover brænder de for kulturmøder, og kommer uden tvivl til at få nye perspektiver på tilværelsen.

Følg med Anton og Marcus på deres blog:

I Camb
odja arbejder Danmission for at styrke den kristne kirke, forbedre fattige folks mulighed for at komme ud af fattigdommen og skabe dialog i et land med en voldsom fortid. Danmission har arbejdet i landet siden 1993.
Kirken i Cambodja hører stadig til de yngste og fattigste i Danmissions partnerlande. Meget få kirker i Cambodja har en historie, der går mere end 30 år tilbage, og de fleste kirker er afhængige af støtte fra udlandet. Der er dog en voksende forståelse for behovet for en lokal kirkelig indtægt, for eksempel fra landbrug eller anden virksomhed. Derfor prioriterer Danmission kirkeudvikling i landet. Danmission arbejder for at styrke Cambodjas unge kristne kirke ved at efteruddanne præster og skabe dialog mellem buddhister, muslimer og kristne.
Provstivolontørerne, Jakob og Jonatan, vil som led i deres udsendelse blive en del af Danmissions arbejde med fattigdomsbekæmpelse, kirkeudvikling og dialog i Cambodja.

Jakob og Jonatan skal bo hos en partnerkirke i provinsen og primært undervise unge gymnasieelever i kirkens dormitory (kollegium) i engelsk. Desuden skal de hjælpe præsten og søndagsskolelæreren, hvor det er muligt, f.eks. inspirere til nye lege og undervisningsmetoder.

Udover opholdet i provinsen kommer de ind i mellem til at bo i hovedstaden Phnom Penh, hvor de møder Danmissions udsendte samt andre partnere og på den måde får et unikt indblik i Danmissions arbejde, som de kan formidle videre i Danmark.

Følg Jakob og Jonatan på deres blog: